WordPress Reklam Eklentileri Nelerdir

Hazırlayan: M. Keskin

Aşağıdaki her eklentinin artıları ve eksileri bulunmakta bana sorarsanız indirip kurup denedikten sonra karar vermeniz. Çünkü birçok blog sayfasında reklam amaçlı tanıtımlar yapılmakta. Anlayacağınız paranın olduğu heryerde çıkar ilişkileri gelişmekte.

Çoğu WordPress teması , reklamları görüntülemek için özel yerlere bile sahip değildir. Bu, genellikle web sitenize reklam kodu eklemek için tema dosyalarını düzenlemek zorunda olduğunuz anlamına gelir.

Uygun bir WordPress reklam yönetimi eklentisi, web sitenizdeki herhangi bir yeri kolayca reklamlara eklemenize olanak tanır. Bu, reklam yerleşimini optimize etmenize ve reklam alanınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur.

1. Ad Inserter

En çok kullanılan reklam eklentilerindendir. Mutlaka denemenizi öneririm.

Ad Inserter, ücretsiz ve ücretli sürümlerde bulunan bir WordPress reklam yönetimi eklentisidir. Ücretsiz sürüm, birincil reklam yönetimi aracınız olarak kullanılmak üzere yeterince iyidir, ancak gelişmiş özellikler için ücretli sürümüne geçmek istersiniz.

Birden çok reklam bloğu oluşturmanıza ve her bloğu otomatik olarak nasıl eklemek istediğinizi seçmenize olanak tanır. Reklamınızı eklemek için bir dizi seçenek vardır. Gönderi içeriği, mesaj gönderimi, mesaj gönderimi öncesi ve sonrası ve sonrası arasında, içerik içerisinden önce ve sonra ekleyebilirsiniz.

Ayrıca, yayınlarda ve sayfalarda , ana sayfalarda , kategorilerde ve arşiv sayfalarında otomatik reklam eklemeyi de devre dışı bırakabilirsiniz . Kullanımı oldukça kolaydır ve hem barındırılan hem de üçüncü taraf reklam ağları için kullanılabilir.

2. AdRotate

AdRotate, yeni başlayanlar ve ileri düzey kullanıcılar için uygun başka bir güçlü WordPress reklam yönetimi eklentisidir. Hem dönen banner reklamları hem de ağ reklamlarıyla barındırılan reklamları destekler.

Reklamları ve reklam gruplarını kolayca oluşturmanıza ve bunları kısa kodları kullanarak WordPress yayınlarınıza eklemenize olanak tanır. Özel widget’ları kullanarak reklamları kenar çubuklarına da ekleyebilirsiniz. Web sitenizde doğrudan reklam satıyorsanız, özellikle yararlı olan reklam gösterimlerini izlemek için temel istatistikler sunar.

Çoğu küçük blog ve web siteleri için uygun olan ücretsiz bir eklenti olarak kullanılabilir. Zamanlama, coğrafi hedefleme, Adblock disguise, mobil reklamlar, medya / varlık yönetimi ve daha fazlası gibi gelişmiş özellikleri kullanmak istiyorsanız pro sürümüne ihtiyacınız olacak.

3. OIO Publisher

OIO Publisher , WordPress destekli web siteleri için eklenti olarak kullanılabilen bir reklam yöneticisi aracıdır. Reklamverenlere reklam alanlarını doğrudan satmak isteyen web siteleri için özellikle idealdir. OIO Publisher, aracıyı doğrudan web siteniz üzerinden satarak aracı ortadan kaldıracaktır.

Raporlama, ödeme ve izleme işlemlerini gerçekleştirir. Web sitenizde farklı boyutlarda ve türlerde reklam alanları oluşturabilirsiniz. Her bir bölgede kaç reklam gösterileceğini seçebilir, bir fiyat, rotasyon faktörü, hedefleme ve daha fazlasını seçebilirsiniz.

Bir eklenti olarak, OIO Publisher kullanımı oldukça kolay. Web sitenizin widget hazır alanlarında reklam görüntülemek için özel bir widget ile birlikte gelir. Ancak, bazı yerleşimler için, reklam bölgesi kodunu yerleştirmek üzere WordPress tema dosyalarını düzenlemeniz gerekebilir.

4. Quick Adsense

Hızlı Adsense popüler bir ücretsiz WordPress reklam yönetimi eklentisidir. Adına rağmen, eklenti, barındırılan reklamlar, Google Adsense dahil olmak üzere üçüncü taraf reklam ağları dahil olmak üzere her türlü reklamı görüntülemek için kullanılabilir .

Reklam kodlarınızı yönetebileceğiniz ve bunları nasıl ve nerede görüntülemek istediğinizi seçebileceğiniz kurulum ayarları sayfası ile birlikte gelir. Eklenti, makalelerden önce veya sonra, yayın içeriğinin içinde, alıntıdan sonra ve daha fazlası otomatik olarak görüntülenebilir.

Reklamları kenar çubuklarında ve diğer widget hazır alanlarında görüntülemek için özel reklam widget’leri vardır.

Bu listede diğer bazı eklentilerin bir çok gelişmiş özelliği yoktur. Bir başka sınırlama ise, bir seferde yalnızca en fazla 10 reklam kodunu kaydedebilmenizdir.

5. AdSanity

AdSanity , yeni başlayan bir WordPress reklam yönetimi eklentisidir. Görsel düzenleyicide widget’ları ve reklam yerleştirme düğmesini kullanarak web sitenizin herhangi bir yerine kolayca reklam yerleştirmenize olanak tanır .

Google Adsense gibi harici reklam ağlarının yanı sıra barındırılan reklamları (doğrudan sizin tarafınızdan yönetilen ve satılan banner reklamlar) destekler . Ayrıca, reklam planlaması, reklam grupları, tek reklam veya reklam grubu ekle, görüntüleme / istatistik izleme ve daha fazlası gibi güçlü özelliklerle de gelir.

İstediğiniz kadar reklam oluşturabilir ve bunları kolayca özel widget’lar, kısa kodlarla veya yazı düzenleyicideki düğmeyi kullanarak ekleyebilirsiniz . Ayrıca , WordPress’te belirli yayınlara reklam blokları da ekleyebilirsiniz . Bu, WordPress tema dosyalarınızı düzenlemeden reklam performansını optimize etmenizi sağlar.

6. Insert Post Ads

İlanlarınıza otomatik olarak reklam eklemenize yardımcı olacak bir eklentiye mi ihtiyacınız var? Gönderi Reklamları Ekle’ye göz atın. Gönderi içeriğinizdeki reklamları otomatik olarak görüntülemenizi sağlar.

Herhangi bir boyutta farklı reklamlar oluşturabilir ve ardından reklamı görüntülemek istediğiniz paragraftan sonra seçim yapabilirsiniz. Aynı makalede farklı sayıda paragraftan sonra birden fazla reklam gösterebilirsiniz.

Kullanımı gerçekten çok basit. Reklam kodunu içeren bir reklam oluşturmanız ve ardından paragraf numarasını eklemeniz yeterlidir. Kendi barındırılan reklamlarınız için üçüncü taraf reklam kodunun yanı sıra özel HTML de ekleyebilirsiniz.

7. DoubleClick by Google

DoubleClick by Google, yayıncılar için web tabanlı bir reklam satış ve sunum platformudur. Google tarafından güçlendirilen DoubleClick, güvenilirlik ve maliyet etkinliği açısından diğer platformlara göre avantaj sağlar.

Ayrıca, reklamlarınızı satmanıza ve Adsense veya diğer üçüncü taraf reklam ağlarında aynı reklam alanları için rekabete girmenizi sağlar. DoubleClick, yer için en iyi ödeme yapan reklamı otomatik olarak seçer ve sunacaktır.

DoubleClick ayrıca, reklam performansını diğer çözümlerden daha doğru bir şekilde ölçmenizi sağlayan mükemmel raporlama araçları içerir. Etkinliğine rağmen, başlangıç ​​yapmak biraz karmaşıktır.

Advanced Ads, çok popüler bir WordPress reklam eklentisidir. Ad Inser gibi çok özelliği yoktur, ancak kullanımı daha kolaydır ve tüm temel bilgileri ve daha fazlasını sunar. Adsense başta olamak üzere hemen hemen her reklam ağıyla çalışır. Reklam rotasyonu, reklam taslakları ve reklam yayını zaman planlaması gibi bazı mükemmel özelliklere sahiptir yani reklamın ne zaman yayımlanacağını ayarlayabilirsiniz.

Özellikle AdSense reklamlarıyla ilgileniyorsanız, AdSense Eklentisi WP QUADS uygulamasını denemek isteyebilirsiniz. AdSense kodunu çeşitli yerlere ve farklı görünürlük kurallarına dayalı olarak yerleştirmenize, bir reklamın görünümünü özelleştirmenize, reklamlarınızın gösterildiği cihazların örneğin, telefon, tablet, masaüstü seçmenize,yardımcı olur.

10-Head, Footer and Post Injections

Bu listedeki diğer eklentilerin çoğunun reklamları head, footer veya postaya yerleştirmenize izin vermesine rağmen bunlar reklam yerleştirmek için en iyi yerler arasındadır, bunun için ayrı bir eklenti isteyebilirsiniz. Head,Footer and Post İnjections yalnızca reklam amaçlı eklenti değildir, en iyi yerlere başlık, alt bilgi ve yayın gövdesi reklam ekleme ve yönetme konusunda mükemmel bir iş çıkartır.

Örneğin, sosyal medya bağlarının yanı sıra altbilgiye de reklamlar ekleyebilirsiniz ve her ikisini de bu eklentiyle iki ayrı ayri almak yerine yapabilirsiniz. Eklenti, çok hassas yerleştirme seçenekleri sunar, böylece reklamları istediğiniz yere koyabilirsiniz.

11- Banner Ads Rotator

Banner Ads Rotator, aktif yüklemeler açısından en popüler dönüş rotasyonu eklentisi değilse de, güzel bir eklenti. Bu eklenti kullanımı kolay  esnek ve harika istatistikler sunuyor. İsminden tahmin edebileceğiniz gibi, döndürülecek olan afişleri de giriyorsunuz. Bunu kısa kodların yardımıyla yaparsınız. Resim banner’larına ek olarak, video ve HTML banner’larını da döndürebilirsiniz.

12- Easy Plugin for AdSense

Yalnızca AdSense için bir eklentiye ihtiyacınız varsa ve diğer eklentilerin sunduğu ekstra özelliklere ihtiyacınız yoksa, Easy Plugin for Adsense‘i deneyebilirsiniz. Bu, basit ve kullanımı kolay bir eklentidir. Ücretsiz ve ücretli sürümleri vardır. Ücretsiz sürüm yalnızca reklam yerleştirme imkanı sunar, ancak buradaki seçenekler sayısızdır ve ücretli olan, analiz, raporlama gibi daha gelişmiş seçeneklerle birlikte gelir.

13-Popup Maker

Açılır pencereler kullanıcıların favorisi değildir, ancak reklam envanteri arasında bulunur. Doğru eklentiyle, pop-up’ları görüntülemek için can sıkıcı olan daha az yol vardır. Popup Maker böyle bir eklentidir. Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur. Ücretsiz sürümü, çerez bildirimleri, pop-up’lar, slayt içerimleri ve slayt çıkışları, formlar, bildirimler, kayan yapışkanlar gibi özellikler sunar.

Kaynaklar: blogdefteri.com, sonsuzteknoloji.com

 

Lê Binêre

Engellenmiş Sitelere Nasıl Girilir

Opera tarayıcısı, sizin ekstra çaba sarf etmeden yasaklı sitelere giriş yapmanızı sağlıyor. Yasaklı sitelere giriş …

Bir Cevap Yazın

error: LÜTFEN OKUYUN KOPYALAMAYIN - JI KEREMA XWE BIXWÎNIN KOPÎ NEKIN !